Wij mensen hebben best moeite met loslaten. Het vasthouden van pijn, verdriet, boosheid, angst of oude patronen gaat ons veel makkelijker af. We hebben dan een bepaalde controle en een gevoel van (schijn)veiligheid. Want wat komt na het loslaten..?  
De natuur laat tijdens de herfst stukje bij beetje zijn bladen, bloemen en vruchten los. Om in de winter te kunnen herstellen, rust te vinden en opladen om in het voorjaar opnieuw in de bloei te gaan. Kijk eens naar de bomen. Ik weet zeker dat wanneer ze in de herfst hun bladen loslaten, hier een daar en tak verliezen, misschien zelfs dikke takken laten afzagen, het vertrouwen hebben dat ze in het voorjaar opnieuw gaan bloeien en groeien!Zonder twijfel. Ze doen het keer op keer.
Emotioneel loslaten, zoals boosheid, verdriet, pijn en angst is iets anders. Dat vinden we eng. Want wat doen we met de leegte? Wat komt na het loslaten? Het doet in eerste instantie pijn en kan verscheurend zijn. Huilen, grillen, praten, schreeuwen, lachen…..alles komt aan het bod in het proces en is nodig. Daarnaar komt de opluchting, het gevoel van vrij zijn en niet meer gebonden zijn aan dat oude wat zeer doet, of wat jou remt om verder te kunnen ontwikkelen, of gewoon te kunnen zijn (net als de bomen). 
De leegde na het loslaten is jouw podium om opnieuw vertrouwen te hebben. Wat je ook nodig mag hebben komt naar je toe. Stap voor stap zal het pad en het leven zich ontvouwen voor je. Stap voor stap laat je los, net als de natuur. En maak jij je gered voor nieuwe ontwikkelingen. Vertrouw er maar op. Van loslaten naar vertrouwen. Vrij zijn.
Lastig dat loslaten? Ja, echt wel, maar ik werk liever hieraan dan ik in de oude patronen blijf…. 🙏
Mijn mantra is: Vergeven, loslaten, vertrouwen. 
#loslaten#loslatendoetzeer#vertrouwen#vergeven#vanloslatennaarvertrouwen#vrijzijn#vergevenloslatenvertrouwen#mantra#levensvisie