21 juni 2021 is het INTERNATIONALE YOGA DAG.

Het is ook de langste dag van het jaar. Maar liefst 16 uur, 16 minuten en 47 seconden daglicht. Ook genoemd: Zomerzonnewende. Midzomernacht. Begin van de astronomische zomer. Summer Soltice.

Rituelen en tradities zoals offers brengen aan de goden voor een vruchtbare oogst, heksen verbranden op grote vuren langs het water horden vroeger bij deze dag. Toen wisten ze niet dat heksen waarzeggers en helderziende waren. Uit angst voor het geestelijke en spirituele onbekende werden mensen levend verbrand op een groot vuur. 

Vandaag gaat deze traditie op een aangepaste manier door. In Scandinavië verzamelen ze alle droge hout uit de bossen en maken ze meter hoge vuren op de stranden. Er word een pop in de form van een heks in het vuur geplaatst zodat alle zwarte magie, verdoemenis en negatieve invloeden verbranden en letterlijk naar Timboektoe worden gestuurd, never to return. 
In de yoga wereld vieren we juist deze sterkte spirituele eigenschap, het licht en verbinding. Op deze dag vieren wij het leven. We vieren dat elke verandering voor een betere wereld begint bij jezelf. Yoga draag hieraan bij door het licht te vieren en leren omgaan met de donkere kant van ons zelf en het leven. 

Graag nodig ik jou uit om op maandag 21 juni van 16:30 tot 17:30 uur het licht te vieren.
Waar: Straatweg 74a, Breukelen. ( net voor de rotonde naar het station, linksaf het bospad in. Daar het tweede huis aan je rechter hand. Gele huis. Door de poort gaan. Achter om het huis de tuin in).

Wie: Voor iedereen die zin heeft.

Wat: Yoga les. Samen bewegen en genieten. 

Kosten: Niks. Het is gratis.

Meenemen: Eigen mat, deken en drinken.

Neem gerust iemand mee.

Waarom: Omdat ik graag deel en houd van verbinding. 

Aanmelden: Graag via Anja 0652421525

Jouw welzijn is mijn werk. 

Liefs Anja.
PS. Er wordt geen fikkie gestoken of heksen verbrandt die avond  (hihihi)